1 March 2019 to 29 October 2019 7pm to 6pm

Location: D'oc D'or chambre d'hôtes; Maison Vieussan

Audience: Public

Cost: 599€

Add to calendar

Bo på B&B i Berg & By 2+2  dagars upptäck Languedoc

Languedoc lockar oss som vill se en annan sida av Frankrike! Här bjuds du på ett vackert och varierat landskap, lika nära till de vackra bergen med Nationalparker, brusande floder, vindlande dalgångar där du kan ta dig ett dopp i floden, spännande vandringsleder för både den vane vandraren och lite mer lättillgängliga för den entusiastiske nybörjaren. Här vimlar det av pittoreska byar från medeltiden, och vackra vinfält så långt ögat når. Kultur som spänner från romare, visigother, katarer och kelter finns det också gott om. Närheten till milsvida stränder med det glittrande Medelhavet finns förstås också.

 Vinet här har de senaste decennierna genomgått ett paradigmskifte och idag är regionen en av de mest spännande och utvecklar prestigefyllda viner, tack vare nya innovativa metoder och unga ambitiösa vinmakare, stolta över terroir och tradition. Med nya idéer och framåtsträvande tekniker har vindistriktet förvandlats till en region med unika och karaktärsfyllda viner, komplexitet och variationsrikedom som har en bred palett av färger och smak. Organiskt, ekologiskt och naturligt är honnörsord för våra utvalda producenter och de erbjuder ett brett urval av fantastiska viner till mycket moderata priser.

Nu erbjuder vi er ett kombinationspaket där vi kan inbjuda er att få del av både Berg och By, vin, mat, vandring och friluftsliv, ett sprängfyllt smörgåsbord med det bästa från Languedoc!

Under er vistelse hos oss besöker vi en av våra favoritvingårdar i området med ekologiska viner, där vi lotsas genom vingården av vinmakaren själv och får ta del av filosofi och historia. En härlig, ”dégustation” utlovas! Att prova vin på vingården ingår i ert besök, vinbonden förväntar sig att för sitt besvär att man som besökare köper ett urval av deras produkter innan man lämnar gården. Under er vistelse hos oss, kombinerar vi besök på vingården med picknic, middagar, lite bad och utflykter, cykling och vandring. Tid att bara ”hänga” med avkoppling vid poolen och på stranden finns också. Vi utforskar en olivodling och får självklart bekanta oss med gastronomin i landskapet, allt parat med omsorgsfullt utvalda lokala viner.

Ni delar ert boende med två dagar på Maison D’oc D’or, ett pietetsfullt bevarat chambre d´hotes demeure i den lilla circulade byn Murviel-Lès-Béziers, endast 20 minuter från flygplats, nära till berg, flod, våra vingårdar och Medelhavet. D’oc D’or ägs av ett svenskt par som förverkligat sin dröm med ett lv under korkeken, långt från den vardagliga stressen i Stockholm. Vårt chambre d’hôtes är nyligen renoverat med kärlek och eftertanke och inrymt i ett gammal maison de maître från 1800-talets mitt. Våra sex individuellt inredda gästrum med tidstypiska detaljer har utsikt över byn eller vår mysiga trädgård med härligt poolområde och har privat badrum i direkt anslutning till ert rum. Frukost och middag serveras i vår vackra trädgård när vädret tillåter eller i vår trevliga matsal. För mer information, besök gärna hemsidan D'oc D'or chambre d'hôtes.

Dag tre och fyra, tar ni er sedan till det pittoreska Maison Vieussan chambre d’hôtes, som ligger i den sagolikt vackra lilla byn Vieussan. Envist klänger sig den lilla byn uppför sydsluttningen, med en helt makalös utsikt över de vackra bergen, dalen med den brusande floden Orb och en uppsjö av fina vandringsleder precis utanför knuten. Maison Vieussan, ägs och drivs också det av ett svenskt par, som hade en dröm och vision om ett annat liv. De har verkligen lyckats! Varsamt har de renoverat och förnyat det gamla huset och gett det nytt liv, samtidigt som gamla detaljer och husets unika charm tagits tillvara med respekt. På terrassen lyser solen på gästerna hela dagen och värmer poolen i den mysiga trädgården. Under din vistelse här ligger fokus på att njuta av dagen och härliga friluftsdagar. För mer information besök gärna hemsidan Maison Vieussan

INGÅR     Erbjudande Berg & By paket 5 dagar, 4 nätter Pris: 599€

·       2 nätters boende på D’oc D’or i dubbelrum eller lägenhet med privat badrum inkl frukost

·       2 nätters boende på Maison Vieussan i dubbelrum eller lägenhet med privat badrum inkl frukost

·       Transfer till och från Béziers Cap D’Agde flygplats/Béziers station

·       2 Välkomstdrink och välkomstmiddag komplett med anpassade viner från lokala, utvalda    vinproducenter

·       Vingårdsbesök med balade de vigneron, vinprovning och picnic de luxe

·       Besök på olivoljeproduktion och avsmakning av olivoljor

·       Besök på galleri och konstutställning La Mouche (i mån av tid)

·       En lunch på D’oc D’or

·       En dags hyra av cykel, hjälm och karta med utmärkta cykelleder

·       Bagagetransport mellan boenden

·       2 halvdagsvandring med guide

·       2 lunchpaket i ryggsäck (vid fint väder byts lunchpaket mot en picnic de luxe)

·     En enklare middag på ert boende

·       lokala skatter och tillägg

·       Alla transporter till besök och utflyktsmål


För detaljerad information, kontakta oss för detaljerat program!