11 May 2019 to 14 May 2019

Location: D'oc D'or Chambre D'hôtes

Audience: Public

Cost: 699€

Add to calendar


Vårens vinresa all-inclusive går till Languedoc, ett av de mest dynamiska vindistrikten i Frankrike. Det är till ytan världens största och producerade tidigare enkla bordsviner av robust karaktär. Idag har regionen, tack vare nya innovativa metoder och unga ambitiösa vinmakare, stolta över terroir och tradition men med nya idéer och framåtsträvande tekniker förvandlats till en region med unika och karaktärsfyllda viner, komplexitet och variationsrikedom som har en bred palett av färger och smak. Mat och vin står självsagt i fokus och organiskt, ekologiskt naturligt och närodlat är honnörsord för våra utvalda producenter.

 

En långhelg i ett vackert Languedoc, sprängfyllt med smaker, dofter och i sin vackraste blomsterskrud. Under er vistelse i hjärtat av vinodlarland, kombinerar vi njutbara middagar med besök på speciellt utvalda vingårdar med vinprovningar, lyxiga restaurangbesök och äter specialkomponerade menyer för att allra bäst kunna presentera traktens specialiteter av vin och ypperligt lagad mat. Ni bor fantastiskt på Maison D’oc D’or, ett litet chambre d´hôtes de charme i den strategiska belägna byn Murviel-Lès-Béziers, endast 20 minuter från flygplats och nära till alla våra vingårdar och utflyktsmål. Vårt chambre d’hôtes är alldeles nyrenoverat med varsam hand och är inrymt i ett gammal maison de maître från 1800-talets mitt. Alla 7 personligt inredda gästrum med tidstypiska detaljer har utsikt över byn eller vår mysiga trädgård och har privat badrum i direkt anslutning till ert rum. Frukost och middag serveras i vår vackra trädgård när vädret tillåter eller i vår vackra matsal. Tid för ett dopp i pool hoppas vi också att ni skall få. För mer information om Maison D’oc D’or, besök gärna vår hemsida www.docdor-languedoc.com. Där finns även länkar till samtliga vinproducenter ..

I vårt erbjudande ingår

 

·       3 nätters boende på D’oc D’or i dubbelrum eller lägenhet med privat badrum inkl frukost

·       Transfer till och från Beziers flygplats/Centralstation

·       Samtliga transporter enligt programmet

·       Välkomstdrink och välkomstmiddag på ert boende ,komplett med anpassade viner från lokal utvald vinproducent

·       En fantastisk utflykt och balade de vin, Grés de Montpellier, genom Montpelliers gamla kvarter. Ni får prova ett urval av     regionens många vinmakares produkter. All mat och dryck ingår i denna heldagsutflykt.

·       Vinbondens kalla terroir buffé med anpassade lokala viner och vinprovning med en av våra utvalda ekologiska vinmakare

·       Vingårdsbesök med vinfältsvandring, vinprovning och picnic chic i fantastisk miljö

·       Besök och rundvandring på Noilly Prat med vermouth provning

·       Lyxig skaldjursmiddag i Marseillan hamn inkl dryck

·       Avskedslunch på stjärnkrog i Béziers med vinpaket samt rundvandring i Béziers gamla kvarter


Det finns möjlighet att i anslutning till resan, boka till ytterligare nätter för att på egen hand utforska Languedoc. Hör med oss så kommer vi med förslag och prisuppgifter.


För information om bokning, villkor och betalning, kontakta oss med din anmälan på docdor.languedoc@gmail.com